KUT

Jaren geleden toen alle destijds hogeschool genoemde instellingen zich universiteiten mochten noemen, moest ook de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg op zoek naar een nieuwe naam waarin de glorieuze nieuwe titel zou moeten prijken. Katholieke Universiteit Tilburg lag voor de hand maar werd, vanwege de scabreuze afkorting van die naam, afgewezen. Het werd Katholieke Universiteit Brabant.
Het was natuurlijk allesbehalve een universiteit (allesomvattend), maar dat dondert even niet. Sinds de invoering van het meester/gezel-systeem vindt deze ‘universiteit’ dat de Nederlandse naam (universiteit van Tilburg) niet langer voldoet en afficheert zich met Tilburg University, als bewijs voor eigen minderwaardigheidscomplex. Ach gut, denk je dan, ware het niet zo nefast voor de positie van de landstaal. De wereld van de wetenschap praat Engels, dus… zal de redenering van het zulo-bestuur wel zijn geweest in al zijn onbeholpenheid, maar toch doet het pijn. Hoe dom en onwetenschappelijk moet je zijn om in zo’n bestuur terecht te komen. Ik smacht – ik ben, denk ik, er dom genoeg voor – en kan wel wat pecunia, eh sorry, money gebruiken en zo kan ik nog wat munt slaan uit die eigenschap.

3 thoughts on “KUT

  1. Weet je wat ik VIND, als je het presteert om op 1 regel 2 grammaticale fouten te maken ben je het mogelijk niet waard om op de KUB te gaan studeren 😉
    ik vindt = ik vind ??

  2. Ik vindt de naam KUB echt geen goede naam ik vindt het zelf zeer slecht. Ze moeten de naam weer gewoon laten zoals hij was. Het is misschien een scheldwoord maar wat maakt dat nou toch uit niemand zal het af gaan korten ofzo want we spreken het gewoon netjes uit. En we zeggen gewoon koninklijke universiteit Tilburg en daar blijft het bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.