Ann Goldstein zwijgt in alle talen

SM-directeur Ann Goldstein Ja, het is natuurlijk de beste manier om onaangenaamheden te verdonkeremanen: je zwijgt er over. Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft de Sofprijs der Nederlandse taal 2012 gekregen voor het al te anglowane taalgedrag van dit voor veel geld opgeknapte plaatselijke museum. Ann Goldstein is Amerikaanse en directeur van het Stedelijk. Al eerder kwam zij negatief in het nieuws door, met medeweten van de plaatselijke wethouder, een advertentie voor een assistent met moedertaal Engels. Dat mens had kennellijk niet in de gaten dat ze niet in Amerika woont (in delen van Amsterdam is dat inderdaad lastig te ontdekken). Nu zwijgt de goede Goldstein in alle talen, zelfs in het Engels.
Ik houd de minieme kans nog voor mogelijk dat haar antwoord wat op zich laat wachten, omdat zij, ocharm, de Nederlandse taal niet goed (?) machtig is na toch al weer jaren in Amsterdam gevestigd te zijn. Ik geef het weinig kans. Je kunt het maar beter doodzwijgen…

4 thoughts on “Ann Goldstein zwijgt in alle talen

  1. Eind dit jaar zijn we Ann Goldstein kwijt, die weigerde Nederlands te leren en in een vacature de voor alle Nederlanders onhaalbare eis stelde dat de solliciatant een ‘native American speaker’ moest zijn. Ze gaat terug naar de USA. Laat haar dan maar meteen raadslid Paternotte en wethouder Gehrels meenemen, ook enkele reis USA. Die staan onze taal actief naar het leven; zij willen van Amsterdam een Engelstalige stad maken. Opgeruimd staat netjes, of in het Engels: Good riddance!

  2. Waarom hebben wij zonodig een Amerikaanse nodig als directeur van een Nederlands museum? Kunnen Nederlandsers dan geen musea meer beheren? En dan ook nog zo iemand die in een vacature een Native American English Speaker als discriminerende functie-eis stelt, een eis waaraan geen enkele Nederlandse ingezetene ooit kan voldoen. De Amerika-verheerlijking gaat echt alle perken te buiten. Laat Ann Goldstein maar snel een enkele vlucht naar de VS boeken en geef ons het museum, met onze taal op de eerste plaats, weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.