Willem-Alexander verneukt het Nederlands in China

Tafelrede Willem-Alexander in China
Koning Wille-Alexander houdt zijn tafelrede bij het Staatsbanket in China in het Engels (afb: schermbeeld NOS-journaal)

Koning Willem-Alexander is in China op staatsbezoek. Daarbij wordt, zoals te doen gebruikelijk, een staatsbanket gegeven, waarbij het Nederlandse staatshoofd een tafelrede afsteekt. Ook te doen gebruikelijk is dat de staatshoofden dat doen in hun eigen taal met simultane vertaling. Willem-Alexanders moeder had er al een handje van die tafelredes in het Engels te houden en zoon Willem zet die prille traditie voort, ondanks het feit dat er in China uitstekende tolken Nederlands zijn, zoals minister Jet Bussemaker het vorig jaar in China tot haar afgrijzen heeft kunnen merken. Willem-Alexander, koning van Nederland, verneukt het Nederlands. Ik vind dat schandalig.

Bron: NOS-journaal

3 gedachten over “Willem-Alexander verneukt het Nederlands in China

  1. Willem-Alexander verneukt het Nederlands in China wat is dít voor een taal , én deze pagina , site zegt iets over De Koning ????… verneukt…

  2. Dat kan je natuurlijk verwachten van een premier van een kabinet dat kennelijk zo snel mogelijk van het Nederlands af wil (zie verengelsing basisonderwijs en verengelsing buitenschoolse opvang)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *